|
Manchester United |
| Autor |
Wiadomość |
dawidekxxx
El Crack

Poziom: 32
|
Wysłany: 2009-06-16, 08:11
|
|
|
| No i środek pomocy mają słaby xD Anderson i Carrick są trochę za słabi na ManU xD Jak myślicie, czy ManU będzie teraz mocniejsze po odejściu Krystyny??? |
_________________ "Wychowałem się w Katalonii i to oni mieli ze mną sporo kłopotów, co muszę im zamian wynagrodzić.
Zostaję w Barcelonie i nie mam zamiaru nigdzie odchodzić." - Lionel Messi |
|
|
|
 |
oskarinho
El Crack

Wiek: 16 Dołączył: 03 Lip 2008 Posty: 1715 Skąd: Frankfurt am Main
Poziom: 34
|
Wysłany: 2009-06-16, 14:14
|
|
|
| Carrick slaby? Zartujesz? Swietny def. pomocnik! |
_________________ VeB! Forza SGE!

|
|
|
|
 |
dawidekxxx
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-17, 14:49
|
|
|
| Może jest dobry, ale na ManU za słaby nawet bardzo słaby xD ManU potrzebuje kogoś lepszego na jego miejsce. |
_________________ "Wychowałem się w Katalonii i to oni mieli ze mną sporo kłopotów, co muszę im zamian wynagrodzić.
|
|
|
 |
oskarinho
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-17, 21:43
|
|
|
Chyba za duzo wypiles |

|
|
|
|
 |
Patryk Stefanski
Administrator

Poziom: 25
|
Wysłany: 2009-06-17, 22:14
|
|
|
Tylko bez offtopów Panowie, bo jak widzę coś o alkoholu to aż się boje...o Was |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - panować nad sobą to najwyższa władza - Seneka |
|
|
|
 |
oskarinho
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-17, 22:44
|
|
|
Ok Patryku |

|
|
|
|
 |
dawidekxxx
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-18, 12:36
|
|
|
| oskarinho napisał/a: | Chyba za duzo wypiles |
Nic nie piłem xD
Dla mnie Carrick był słaby, jest słaby i będzie słabym zawodnikiem xD |
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

Poziom: 35
|
Wysłany: 2009-06-18, 13:55
|
|
|
Carrick to nietypowy DP, zawsze wolałem wiecznie kontuzjowanego Hargreavesa, a Fletcher ostatnio mi imponuje
Andersona talentu jestem zwolennikiem i to chyba tyle o pomocy w MU |
_________________ Madryt, rogaczu, pokłoń się mistrzowi xD |
|
|
|
 |
Wilu
El Crack

Poziom: 29
|
Wysłany: 2009-06-18, 18:11
|
|
|
Co do obrony, to para stoperów jest najlepsza na świecie. Evans jako trzeci obrońca się dobrze spisuje. Niech sie ogrywa mlody chlopak, to wyrośnie im gwiazda. A prawy obrońca by sie im rzeczywiscie przydał. Ale kase za Crisa mają to transfery jakies beda |
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-18, 23:50
|
|
|
| Ja nie uważam Evansa za dobrego zmiennika, bo u nas trzeci jest Rafa Marquez |
|
|
|
 |
dawidekxxx
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-19, 00:49
|
|
|
| Evans jest świetny xD W FM'ie też :D |
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-19, 13:15
|
|
|
W FM'ie się z nim nie spotkałem to nie ocenię:P:P
A co do jego gry to wg mnie marny zmiennik |
|
|
|
 |
oskarinho
El Crack

|
Wysłany: 2009-06-19, 15:21
|
|
|
Jak dla mnie dobry obronca. Jest jeszcze mlody |

|
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

|
Wysłany: 2009-07-25, 15:22
|
|
|
I jak myślicie co teraz zrobi MU??
Mają pieniądze, 70 mln € do wydania, tylko pytanie co z nimi zrobią.
Ja zastanowiłbym się nad wzmocnieniem środka pola i prawej obrony, więcej nie trzeba, choć u nich atak raczej słaby na ten sezon bo: Berbatov, Ji-Sung, Rooney, Obertan, Owen, Valencia, Nani w porównaniu z zeszłym sezonem
Choć u nas teraz: Messi, Henry, Ibra, Bojan, Gai, Pedro raczej proszą się o jakieś wzmocnienie(choć wczoraj młodzi to co wyprawiali przyprawiało o zachwyt) |
|
|
|
 |
Gość
Poziom: 0
|
Wysłany: 2009-07-25, 22:43
|
|
|
Interesują się Youngiem ,ale czy coś z tego wyjdzie-mam wątpliwości. Aston Villa za nic nie chce oddać Ashleya i chyba nikt im się nie dziwi. W Man Utd ; obrona : na lewej Evra, środek Ferdinand-Vidic(do tego jeszcze Evans i powracający po kontuzji Brown) prawa flanka to spisujący się naprawdę dobrze w poprzednim sezonie O'Szit/Rafael i wspomniany wcześniej Wes.B . Środek Carrick-Anderson z wysuniętymi na skrzydłach (kolejno lewym i prawym) "Nanim i Valenciom" w ataku do wyboru do koloru : Rooney/Macheda-Owen/Berbatov. Nie wspominam nawet o Fletcherze, i (wymienionych już przez Szakala) Parku oraz Obertanie. Pomijam też fakt ,że weterani-Ryan Giggs i Paul Scholes także łatwo się nie poddadzą w walce o podstawową jedenastkę. Osobiście myślałam nawet nad wariantem bardziej ofensywnym-mianowicie zdjęciem Carricka , wstawieniem Giggs'a na prawą stronę i zbiegającym do środka Antonio, ale to już takie moje kombinacje .W każdym razie United nie są w najgorszej sytuacji , teraz przynajmniej nie będą grali pod jednego zawodnika. Się rozpisałam troszkę ,ale co zrobić |
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

|
Wysłany: 2009-07-25, 22:56
|
|
|
Czy to Aśś czy kolejna kobieta??
Jeśli tak to prosimy o rejestrację bo teraz o piszących rzadko.
A ja skomentuję to tak:
| Gość napisał/a: | | prawa flanka to spisujący się naprawdę dobrze w poprzednim sezonie O'Szit |
Dość wolny, podstarawy i bardziej środkowy.
Jeśli się nie wie co zrobić z 70 milionami to czemu nie wzmocnić tej pozycji???
| Gość napisał/a: | | z wysuniętymi na skrzydłach (kolejno lewym i prawym) "Nanim i Valenciom" |
Valencia owszem, ale Nani?? Chce odejść, MU mu nie broni, zgłasza się "Żółta łódź podwodna" z zapytaniem, MU mówi 20 € a Villareal odrzuca bo za dużo więc raczej niezbyt pewny punkt.
Co do środka pomocy to nawet nawet ale w ofensywie znając życie Czerwone Diabły zagrają 4-3-3 z Valencią i Rooneyem na skrzydle i Berbą na ataku w podstawie |
|
|
|
 |
Aśśś
Głęboki rezerwowy

Poziom: 12
|
Wysłany: 2009-07-25, 23:22
|
|
|
Niestety nikt nowy , po prostu zwlekałam z pisaniem posta (przygotowywałam kolacyjkę) i automatycznie mnie wylogowało o czym nie wiedziałam . Co do O'Shea-kwestia upodobań, mnie podobała się jego gra,ale przecież każdy ma własne zdanie, w ostatnich sparingach pięknie dośrodkowywał. Co do Naniego, to nie słyszałam aby chciał odejść. BA! Nawet obiecał kibicom ,że da z siebie jeszcze więcej w kolejnym sezonie na Old Trafford , aby choć w małym stopniu zapomnieli o stracie Ronaldo.Póki nie będę miała potwierdzenia jego odejścia to dla mnie jest to kwestia tylko tego czy zacznie grać na miarę oczekiwań. Rooney mówił iż woli grać jako środkowy (ew.cofnięty) napastnik , ale kto jak kto-Wazza dla drużyny potrafi się poświęcić.
Pozdrawiam |
_________________ "Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
Bill Shankly
 |
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

|
Wysłany: 2009-07-26, 10:13
|
|
|
Aśśś, Nani został zaproponowany w momencie przyjęcia oferty za Ronaldo, lecz z powodu braku zainteresowania i kupna Valencii może zdecydował się zostać patrząc na realne szanse gry.
A Rooney... Rooney potrafi wszystko dlatego jest kochany w United bardziej niż Ronaldo.
On jeśli musi to zagra na prawej obronie(podobnie jak Balotelli miał to zrobić właśnie z MU w poprzednim sezonie w LM-rewanż)
Ja jednak mając 70 mln stanowczo wzmocniłbym defensywę(a raczej prawą obronę) oraz chyba środek pola, jeśli MU chcą grać 4-3-3(choć już nie ma Ronaldo na szpicy ) bo Hargreaves to ryzyko kontuzji, a Carrik, Anderson, Scholes i Fletcher to za mało do tej taktyki
I raczej proponowałbym czynne włączanie się do dyskusji niż przypatrzenie się tylko, ponieważ wiedzą do pisania masz na pewno odpowiednią(a może i więcej niż odpowiednią) i miło się z tobą pisze, więc czemu by nie kolejny stały user(a raczej pierwsza stała userka ) |
|
|
|
 |
Aśśś
Głęboki rezerwowy

|
Wysłany: 2009-07-26, 11:58
|
|
|
| Cytat: | | Ja jednak mając 70 mln stanowczo wzmocniłbym defensywę(a raczej prawą obronę) oraz chyba środek pola |
Tutaj oczywiście się zgadzam , dostali tyle kasy i faktycznie powinni pomyśleć o jeszcze większych wzmocnieniach. Wiesz jakie mam zdanie o prawej obronie , nie z jakiejś wielkiej sympatii do John'a O'Shea , zwyczajnie mam nadzieję na dalsze rozwijanie talentu Rafaela da Silvy , który potrafi godnie Nevilla czy wspomnianego wcześniej Johna godnie zastąpić-co zresztą pokazał już w poprzednim sezonie. To samo tyczy się jego brata-Fabio , tego jednak dręczyły kontuzje i nie mógł pokazać w pełni swoich umiejętności na lewej obronie. Co do środka pola , tutaj już masz 100 % poparcia. United mają bardzo dużo piłkarzy do środka pola,ale...jak dla mnie zbyt defensywnych. Tzn. Nie mają typowego "playmakera" ,który niewątpliwie by się przydał , no bo kto zagra prostopadłą piłkę w pole karne do napastników przez 1/4 długości boiska . Taki nasz Xavi , ale niech sobie sami takiego wychodują |
_________________ "Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
Bill Shankly
 |
|
|
|
 |
Wilu
El Crack

Poziom: 29
|
Wysłany: 2009-07-26, 13:41
|
|
|
| Aśśś napisał/a: | | zwyczajnie mam nadzieję na dalsze rozwijanie talentu Rafaela da Silvy , który potrafi godnie Nevilla czy wspomnianego wcześniej Johna godnie zastąpić-co zresztą pokazał już w poprzednim sezonie. |
I tu masz całkowitą rację, po co kupować jakiegoś kosmicznego zawodnika, jak ich wychowanek już się czai do pierwszego składu i wygląda na to, że MU rośnie światowej klasy boczny obrońca
A co do transferów to Ferguson mówił, że już nie będzie robił transferów. A z kolei dyrektor Manchesteru, mówił, że jeszcze kogoś kupią. Dziwna sprawa. |
|
|
|
 |
Aśśś
Głęboki rezerwowy

|
Wysłany: 2009-07-26, 21:31
|
|
|
Fakt faktem-David Gill i Ferguson coś pomieszali w tych sprawach transferowych...eee kupują jeszcze kogoś w końcu czy nie ?! Trochę jak u nas rzekomy spór na linii Laporta-Guardiola w sprawie Eto'o.
W dzisiejszym spotkaniu ładnie Nani , Owen trochę niewidoczny ale mimo to strzelił dwie bramki , Berbatov nie do poznania-o niebo lepiej niż w ostatnich meczach-może wreszcie zagra na miarę oczekiwań i wydanych na niego pieniędzy i oczywiście najważniejszy : Giggs-druga młodość . Zobaczymy co im z tego wyjdzie podczas oficjalnych meczów, kiedy trzeba będzie się na prawdę napocić żeby kogoś pokonać 8:2.
Swoją drogą Foster do wymiany-proste błędy w przyjęciu piłki dawać Tomka (proszę bez pytań czy to ten ,który puścił babola z 70 m) |
Bill Shankly
 |
|
|
|
 |
oskarinho
El Crack

|
Wysłany: 2009-07-26, 23:19
|
|
|
| Ale po co maja wydawac ta cala kase? Moga ja zostawic na przerwe zimowa lub nastepny sezon! ManU ma bardzo wyrownana kadre, najlepsza w Anglii. |

|
|
|
|
 |
nundfeess
Gość
Poziom: 0
|
Wysłany: 2009-11-28, 19:56 Manchester United
|
|
|
| To będzie cieżki mecz dla obydwu drużyn. Manchester jest na fali, ale Milan potrafi się zerwac i zagrać dobry meczyk, więc wielce prawodpodobne, że nie ujrzymy tu wielu bramek, ale stawiam na wygraną i awans ManU. |
|
|
|
 |
Patryk Stefanski
Administrator

Poziom: 25
|
Wysłany: 2010-02-18, 22:03
|
|
|
| Manchester wygrał swój mecz w LM, ale styl w jakim to zrobił był, lekko mówiąc, słaby. Czy Barca w obecnej formie byłaby w stanie powtórzyć mecz z ManU w Rzymie? Oba zespoły nie są w tym samym punkcie. No właśnie, a w jakim są? |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - panować nad sobą to najwyższa władza - Seneka |
|
|
|
 |
Szakal1994
El Crack

|
Wysłany: 2010-02-19, 14:26
|
|
|
| Styl, w jakim MU wygrało pozostawia wiele do życzenia, ponieważ zwycięstwo nie należało im się nawet w 1%. Zagrali styl szarpany, wszystko naciągali na wrzutkach. Gdyby nie kontuzja Antoniniego bez problemu rozprawiliby się z MU. Czerwone Diabły obecnie są podporządkowane Rooneyowi i bez tego zawodnika ten zespół nie istnieje. Reszta czyli np. skrzydła czy środek pomocy nie ma zbyt wiele do zaoferowania |
|
|
|
 |
|
|